Lysi on islantia ja tarkoittaa valoa. Lysi on myös maailman suurin kalanmaksaöljyjen ja kalaöljyjen valmistaja. 

Lysin tarina alkaa vuonna 1938, kun veljekset Tryggvi ja Thodor Olafson perustivat Reykjavikiin kalaöljytehtaan. Sen toiminta on alusta alkaen perustunut korkeaan laatuun, tutkittuihin tuotteisiin sekä tinkimättömään ympäristötietoisuuteen.


Lysin laboratorio Islannissa on huipputasoa ja siellä tarkkaillaan jatkuvasti öljyjen laatua. Raaka-aineet läpikäyvät pyyntikausittain laajan puhtausanalyysin, jossa tutkitaan mm. ympäristöjäämät. Lysin kalaöljyt alittavat EU:n näille asettamat raja-arvot yli kymmenkertaisesti.Lysin toimintaa ohjaavat useat kansainväliset laatujärjestelmät
(ISO9001, HACCP, BRC, GMP). Jokaisella tuotantoerällä on myös täydellinen jäljitettävyys aina kuluttajapakkauksesta pyyntiin saakka.

msc-omega-3-

Lysi osoittaa kestävyytensä Marine Stewardship Councilin MSC-sertifioinnilla. MSC asettaa standardit kestävälle kalastukselle ja toimitusketjun jäljitettävyydelle. Lysin pyyntialueiden kalastus on tarkoin viranomaisten säätelemää ja kalakannoille turvallista. Käytetyt kalakannat ovat elinvoimaisia ja niiden jatkuvuus on taattu tarkoilla säädöksillä.Ympräristö
Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna. Kaikki öljyerät tulevat laillistetuilta toimittajilta (Human consumption certified suppliers).

Lysi omega-3 kalaöljy valmistetaan kylmäpuristamalla makrillin ja sardiinin lihasta. Pyyntialueiden kalastus on tarkoin viranomaisten säätelemää ja kalakannoille turvallista. Käytetyt kalakannat ovat elinvoimaisia ja niiden jatkuvuus on taattu tarkoilla säädöksillä.

Lysi kalanmaksaöljyt valmistetaan hellävaraisesti kylmäpuristamalla turskan, seitin ja koljan maksasta.

IRF sertifikaatti
Kaikki Lysin käyttämä islantilainen kala on IRF-sertifioitua (Icelandic Responsible Fisheries).  Tämä ohjelma edellyttää tehokkaita oikeudellisia ja hallinnollisia järjestelmiä, jotka estävät liikakalastuksen ja noudattavat tiukempia kansainvälisiä vaatimuksia. 

FOS sertifikaatti
Lysi omega-3 kalaöljytuotteet ovat Friends of The Sea -järjestön sertifioimia. FOS on kansalaisjärjestö, jonka missiona on merellisen elinympäristön suojelu. Lisätietoja FOS-sivuilta

GOED omega-3 sertifikaatti
Lysi omega-3 kalaöljytuotteiden laatu on sertifioitu useilla eri laatusertifikaateilla. Yksi niistä on kansainvälinen GOED, joka edustaa maailmanlaajuista EPA- ja DHA-omega-3-teollisuutta. GOEDin missio on lisätä EPA- ja DHA-omega-3-rasvojen kulutusta lähteestä riippumatta ja varmistaa, että jäsenet tuottavat laadukkaita tuotteita, joihin kuluttajat voivat luottaa. Lisätietoja GOED-sivuilta

Lysi_enviroment_400x260px

Paras Lysi-tuote minulle

Lysi-sarjasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva omega-3-valmiste päivittäiseen käyttöön. Luotettavista Lysi-tuotteista saat tarvittavia omega-3-rasvahappoja. Osaan tuotteista on lisätty myös D- ja E-vitamiineja.

Lue lisää

Vastuullisuus

Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna.

Lue lisää